Detoxer din veninde? Stop hende nu

Er du en af dem, der i perioder kun drikker udrensende agurke- og spinatuicer og højst snupper en broccoli-smoothie til dessert?
Bruger du formuer på produkter, der lover at “detoxe” din krop - altså rense den for giftstoffer, og smutter du jævnligt en tur forbi den lokale tarmskylnings-klinik?
Hvis du gør, så spilder du din tid og dine penge gevaldigt!

I en artikel i The Guardian, slår lægevidenskaben fast, at det populære Detox-fænomen ikke er spor andet end en myte. Det er simpelthen umuligt at rense sin krop og organer for giftstoffer ved at indtage alskens forskellige detox-produkter.

- Hvis det rent faktisk forholdt sig sådan, at giftstoffer havde ophobet sig i din krop på en måde, hvor kroppen ikke naturligt og automatisk kunne udskille dem, så er der stor sandsynlighed for, at du ville være død eller livsfarligt syg, siger professor ved Exeter University, Edzard Ernest.
- Der er kun en slags afgiftning, der virker og det er den, man udsætter hårdtramte narkotikamisbrugere for, forklarer professoren.

Den raske krop har nyrer, lever, hud og lunger, der alle udskiller giftstoffer - også i dette øjeblik, og der er simpelthen ikke noget - da slet ikke produkter, der kommer fra “detox-industrien” som kan gøre den proces bedre, end den er, siger han.

Detox-industrien tjener kassen
Det, at man med indtag af forskellige produkter, kan gennemrense sin krop og lige give de indre organer en omgang hovedrengøring, er udelukkende opfundet, fordi der kan tjenes mange penge på fænomenet, mener professor Ernest. 

Og industrien er stor, produkter, der lover detox, kan efterhånden findes på hylderne i langt de fleste supermarkeder og googler man “detox” får man over 67 millioner hits.

Edzard Ernest har en teori om, hvorfor det har vundet så stort indpas i den vestlige verden at “detoxe”:

- Det passer fremragende ind i vores livsstil, at du kan leve usundt, med fastfood og masser af alkohol, men kompensere for din livsstil ved at detoxe engang imellem: Sådan virker det desværre bare ikke i virkeligheden, slår han fast.

Virker detox for dig?
Tænker du nu, at du da har haft gode resultater med at følge en detoxkur, så er det også rigtigt at man både kan tabe sig og få mere energi, men det er ofte fordi man spiser sundere ting og indtager færre kalorier end til dagligt og altså ikke, fordi der er sket en afgiftningsproces.

Sådan blir du sund
Hvis du gerne vil have en opskrift på et sundt liv, kan du starte med at spare de penge, du ville have brugt på detox-produkter og følge de her råd, som du garanteret har set mange gange før, de virker nemlig:
Spis sundt og varieret
.
Dyrk motion.

Lad være med at ryge.
Så enkelt kan det være.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip