Dette brev fra en skoleinspektør til en 6. klasses elev er på alles læber

- Husk, en karakter siger kun noget om, hvor dygtig din lærer er. Du er meget mere fantastisk end et bogstav.

Sådan står der i et brev fra inspektøren på Pusselbitens Skole i Lund i Sverige til en af eleverne i 6. klasse, som skal forlade skolen.

Det budskab har vundet stor genklang i Sverige, hvor billedet af brevet hurtigt gik viralt, efter skolen lagde det op på Facebook. Men det har også vakt debat, fordi nogle mener, at det er en protest mod karaktersystemet og undergraver lærerne.

- Jeg havde ikke forestillet mig, at det ville få så meget luft under vingerne. Det eneste formål var at hjælpe en elev, siger rektoren Benita Sjöberg til Aftonbladet.

Læs også: Hans kæreste forlangte, at han skilte sig af med hunden - så efterlyste han et nyt hjem i denne annonce

Den lille skole har kun 22 elever i øjeblikket.

- Mit formål var ikke at skabe debat. Det blev bare en effekt af det. Men jeg synes, det er godt, at vi drøfter samfundet som helhed vore elever helt specifik. Det er vigtigt, at vi er i et levende system og diskuterer alle aspekter af det, siger hun.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Tillsammans med att signera betygen passade rektorn Benita på att skicka ett viktigt budskap till eleverna <3

Posted by Pusselbitens skola on 24. juni 2015

 

 

Dagens Gossip