Dette er grunden til kvinder ikke spiser morgenmad

Selvom de fleste angiver, at de springer morgenmaden over, fordi de ikke har lyst til at spise noget på det tidspunkt, så er der overraskende mange kvinder, der svarer, at de har for travlt til at spise – på grund af skønhedspleje. Det viser en ny undersøgelse, som er foretaget blandt 2000 kvinder og iværksat af den britiske Agriculture and Horticulture Development Board.

I den nye undersøgelse er det hele 25 procent af kvinderne, der svarer, at de af den ene eller anden grund aldrig spiser morgenmad. Og forklaringen for de 29 procent af disse kvinder er, at de har så meget at se til med at sætte hår og lægge makeup, at de slet ikke har tid til at spise morgenmad.

Vågner du op og er vildt sulten? Se, hvilken vane der giver dig ekstra morgensult, på Femina.dk 

Til sammenligning er det kun 14 procent, der svarer, at de springer morgenmaden over, fordi de gerne vil spare på kalorierne. Og derudover vil en ud af fire hellere sove længere, end de vil prioritere at have tid til at spise noget derhjemme.

Af de kvinder, der ikke spiser nogen morgenmad, må over halvdelen dog indrømme, at de hurtigt får forskellige sultkvaler. Enten bliver de hundesultne op af formiddagen eller også kommer de til at mangle energi og har svært ved at koncentrere sig, viser undersøgelsen.

En høj pris at betale for udseendet

Det kan altså komme til at koste dyrt, hvis du insisterer på at sove længe eller udføre alle dine skønhedsrutiner på bekostning af morgenmaden. Både fordi du risikerer at komme til at spise alt for kalorierigt senere på dagen, og fordi det kan gøre det svært at udføre dit job ordentligt.

- Morgener kan være hektiske, og vi ønsker alle at se godt ud, men det er dårlig beregning at droppe morgenmaden, fordi du vil føle dig træt og sulten senere hen, siger Azmina Govindji, der er klinisk diætist, til Dailymail.co.uk.

Tjek, om du bør skifte dine ’sunde’ vaner ud. Se mere på Femina.dk 

Lettere at holde vægten med morgenmad

Heller ikke, hvis dit argument er, at du gerne vil tabe dig, er der nogen grund til at hoppe morgenmaden over, siger hun.

- Der er ikke noget belæg for at antage, at det kan hjælpe dig med et vægttab at springe over morgenmaden. Og forskning viser, at folk, der spiser morgenmad, har lettere ved at holde deres idealvægt, end dem der dropper den, siger hun til Dailymail.co.uk.

Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media

 

Dagens Gossip