Dette løg fremkalder ikke tårer

Det er ikke altid lykken at blive sat til at skrælle løg. I flere timer efter kan ens fingre nemlig lugte meget stærkt af løg, og så fremkalder det en svie og tårer i øjnene.

Men nu har forskere faktisk ’opfundet’ et løg, som man kan skrælle uden at græde, og så er det endda spækket med hjertesunde ingredienser, skriver Prevention.com.

Forskerne fra New Zealand har nemlig formået at isolere og stoppe det enzym i løg, der er ansvarligt for den sviende smerte og tårer i øjnene, viser analysen publiceret i tidsskriftet Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Enzymet er ansvarligt for at skabe det stof, som påvirker vores øjne meget kraftigt. Men uden enzymet bliver denne proces altså stoppet.

Vidste du, at løg har masser af gode egenskaber, som f.eks. at være bakteriedræbende og vanddrivende? Læs, hvad du får ud af at spise løg på familiejournal.dk.

Mindre risiko for blodpropper

Forskerne omdannede i stedet molekylerne til thiosulfat, der ligner et stof i hvidløg, som er kendt for sine gode egenskaber for hjertet.

I laboratorieundersøgelserne kunne forskerne måle, at det nye løg i endnu højere grad end hvidløg mindskede risikoen for blodpropper, og det havde endnu stærkere antiinflammatoriske egenskaber. Og så kan det måske også hjælpe med at holde en stabil vægt, siger forskerne bag.

Selvom det umiddelbart lyder fantastisk med et løg, som er sundere og helt tårefrit, vil du formentlig ikke finde disse løgtyper i supermarkedet lige med det samme. De er nemlig genmodificerede og er endnu ikke klar til at blive indtaget af mennesker, siger forskerne.

Men det kan være, vi ikke skal vente mange år, skriver Prevention.com.

Se krydderierne der er med til at styrke dit helbred på Q.dk.

 Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip