Dette sker med kroppen under et migræneanfald: Video får dig til at føle smerten

Migræneanfald kan være invaliderende. Det får folk til at besvime, til at melde sig syge, og til at lægge sig i et mørkt rum i timevis. 

Alligevel er det ikke alle pårørende eller fx kollegaer, der forstår, hvor slemt migræne er - og at der ikke bare er tale om "en slem hovedpine".

Derfor har et amerikansk tv-hold nu lavet en virtuel oplevelse af migræne - baseret på en række patienter, der har forklaret, hvordan sygdommen føles for dem. 

- Det føles, som om jeg bliver blind, forklarer en person således i videoen. 

Dette udsagn samt flere, har tv-holdet sat sig sammen med patienterne for at genskabe med henblik på at vise deres pårørende, hvordan et anfald føles. 

I videoen fortæller de migræne-ramte om anfaldene, hvor de oplever svimmelhed, ser prikker for øjnene, at lyset bliver forvrænget, at de mister synet eller at alting bliver sløret på det ene øje. 

Efterfølgende får en række pårørende, kollegaer, familie og venner, der ikke har migræne, lov til at opleve, hvordan et anfald føles, ved at tage nogle virtuelle briller på og gå rundt med dem.

 

Forsøgspersonerne er tydeligt berørte af oplevelsen, som du kan se og opleve selv i videoen nedenfor. Pludseligt bliver det nemmere at forstå for dem, hvorfor kollegaen har det så skidt, eller hvorfor kæresten græder, når de får et anfald.

 

- Jeg er så ked af, at du går igennem det her, græder en mor, der lige har oplevet, hvor slemt det føles for hendes datter. 

Migræne er en af de sygdomme, der rammer flest danskere. Omkring 640.000 oplever ifølge Sundhedsstyrelsen således de invaliderende symptomer og udslag så som jagende smerter, synsforstyrrelser, lysfølsomhed, balancebesvær, kvalme samt opkastninger med meget mere.

Se, hvordan de og mange andre har det, i videoen herunder:

Læs også: Her er 7 ting, som du kun genkender, hvis du lider af migræne

Læs også: Lider du af migræne og hovedpine? Piercing i øret kan være kuren

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip