Dette træ bærer 40 forskellige frugter

Det meste af året ser træet helt almindeligt ud, men i foråret springer det ud i utallige toner af pink, purpur (lilla-nuance) og hvid. Og fra juli til oktober bærer træet 40 forskellige typer af stenfrugter såsom mandler, abrikoser, kirsebær, nektariner, ferskner og blommer.

Manden, bag det såkaldte hybridtræ, skulptøren Sam van Aken fra Syracuse Universitet i New York, går op i sine imponerende træer med liv og sjæl. Det skriver Epicurious.com.

Læs også: Studerende fanger noget på film, som videnskabsmænd ikke har set i årtier

Det smukke resultat, som ses på billedet, har han nået ved at pode flere forskellige sorter sammen - både nye og flere hundrede år gamle sorter. 

Sams vigtigste kilde er hans plantage ved "Experiment New York Argricultural Station", som han lejer. Her udviklede han en tidslinje over, hvornår hver af de 250 sorter blomstrer i forhold til hinanden og udstyret med den viden, podede han et par stykker på roden af et træ. Da dette træ var to år gammel, tilføjede han endnu flere sorter på træet som separate grene.

Læs også: Tre drenge skræmte hest: Rytter lå bevidstløs i fem timer i skoven 

Indtil videre har Sam lavet 16 træer med 40 forskellige frugter på. Det tager ca. fem år at lave sådan et træ, forklarer Sam, som har valgt netop stenfrugter, fordi de er meget mangfoldige.

Ved hjælp af hvidløg og pebermynte holder han rådyr fra at spise af frugterne.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med  

Se træet i større format her:

 

Dagens Gossip