Deutsche Banks topbosser får ingen bonus efter kæmpetab

Deutsche Banks bestyrelse har besluttet, at ledelsen i selskabet ikke får nogen bonus for 2015. Året har været et annus horribilis for banken, der har leveret et enormt tab.

Banken tabte markante 6,8 milliarder euro i 2015 og aktierne er blevet slagtet på børsen.

Baggrunden for de tabte milliarder er nedskrivninger for 5,8 milliarder euro og udgifter til bøder og retssager på markante 5,2 milliarder euro.

- Når man kigger på, hvordan det samlet er gået for banken sidste år, en udvikling ledelsen må tage ansvaret for, så er det en beslutning, jeg respekterer, siger administrerende direktør, John Cryan, ifølge Reuters på et pressemøde.

Sidste år fik Deutsche Banks ledelse, der er på syv personer, samlet 35,3 millioner euro eller 263 millioner kroner i løn til deling. Af dem var 15,7 millioner, små 120 millioner kroner, bonus.

I 2013 var bonusserne endnu større. Her var de samlede bonusser til ledelsen på 27,1 millioner euro, 202 millioner kroner.

Ud over bonussen til ledelsen forventer banken, at bonusser til medarbejdere i investeringsbanken kan blive skåret med op til 500 millioner euro.

- Mange i sektoren tror stadig, at man skal belønnes med store bonusser for at møde op på arbejde til en almindelig løn, pension og sundhedsforsikring, sagde John Cryan ifølge Bloomberg News på en konference i november.

Deutsche Bank har været på hælene siden finanskrisen, hvor bankens store investeringsbankafdeling tog grumme huk.

I 2015 har banken været yderligere på retræte i takt med, at man har lukket ned for store dele af obligationsforretningen. Derudover er Deutsche Bank blevet ramt af en storm af bøder og retssager.

Deutsche Bank er en af Tyskland største banker. Banken blev startet i 1870 som en bank specialiseret i handel med udlandet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip