DF affejer R-udspil: Vi skal holde sammen på Danmark

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, tager afstand fra et nyt udspil, hvor De Radikale vil trække flere udlændinge til Danmark.

Soloudspillet har til hensigt at forhindre, at virksomhederne kommer til at mangle den nødvendige arbejdskraft i det økonomiske opsving, som, flere mener, er på vej.

- Danmark er ikke en virksomhed og skal ikke styres som en virksomhed. Der er andre hensyn at tage, end hvad virksomhederne og de tunge drenge i bestyrelserne måtte ønske. De tænker ikke på at holde socialt og kulturelt sammen på Danmark, lyder det fra Martin Henriksen i en e-mail.

- Det er politikernes opgave, og den tager vi alvorligt i Dansk Folkeparti, og derfor vil vi modarbejde sådanne forslag, uanset hvem der foreslår det, siger udlændingeordføreren.

Den radikale leder, Morten Østergaard, går til valg på en garanti om, at virksomhederne altid skal kunne få den nødvendige arbejdskraft i Danmark.

- Kan man ikke finde arbejdskraften her, skal man kunne hente den i udlandet, siger Morten Østergaard til Jyllands-Posten.

Han vil sænke beløbsgrænsen for, hvor meget en udlænding skal tjene for at få opholdstilladelse, fra årligt 375.000 kroner til 325.000 kroner.

Dermed bryder en ny, intern regeringsuenighed ud i lys lue, da Socialdemokraterne mener, det er den forkerte vej at gå.

Udspillet kommer, efter at store dele af valgkampen har handlet om antallet af udlændinge.

Dansk Folkeparti ønsker det stik modsatte med hensyn til beløbsgrænsen.

- Vi mener i stedet, at beløbsgrænsen skal hæves, og så vil vi begrænse ikke-vestlig indvandring, og det gælder både asyltilstrømningen og arbejdskraftsindvandringen, fortæller Martin Henriksen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip