DF afviser ny asylfordeling fra EU: Den forkerte medicin

Skrevet af admin

15/01/2016

Dagens topnyheder

Dansk Folkeparti ryster på hovedet over, at EU-Kommissionen ifølge formand Jean-Claude Juncker vil foreslå et nyt fordelingssystem for asylansøgere.

Det fortæller DF's EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth.

- Jeg synes, at det er den helt forkerte medicin, som Jean-Claude Juncker udskriver. Man bør holde fokus på at begrænse tilstrømningen frem for at fordele de her folk, siger han til Ritzau.

Kommissionen vil foreslå en revision af det såkaldte Dublin-system. Dublin-systemet bygger på en aftale mellem medlemslandene om, at de kan sende asylansøgere tilbage til det land i EU, som asylansøgerne først ankom til på deres flugt.

Asylansøgere skal ikke selv kunne bestemme, hvor de vil leve og bo i EU, lyder det fra kommissionsformanden.

Men Kenneth Kristensen Berth mener, at forslaget er urealistisk.

- Der er nogle lande, primært i Østeuropa, men også Storbritannien, der har tilkendegivet, at de faktisk ikke mener, at man skal have sådan nogle fordelingsmekanismer.

- De stejlede jo også sidste gang, siger EU-ordføreren med henvisning til EU-Kommissionens forslag fra i sommer.

Det gik ud på, at 40.000 asylansøgere skulle fordeles i EU-landene, dog med undtagelse af Danmark på grund af retsforbeholdet.

Ifølge Kenneth Kristensen Berth er Dublin-systemet så godt som nedlagt, så han ser ingen problemer med at droppe det, når det alligevel ikke fungerer.

Han foreslår derimod, at man styrker Europas ydre grænser og laver flere stramninger på udlændingeområdet i Danmark.

- Vi har en politik i Danmark, der gør det meget lidt attraktivt at søge asyl i Danmark. Sådan skal det fortsat være. Derfor har vi behov for at stramme vores lovgivning yderligere, siger han.

/ritzau/