DF: Bådflygtninge skal slet ikke ind i Europa

Skrevet af admin

20/04/2015

Mest læste i dag

Det er at gribe tingene forkert an, når Danmark overvejer at sende materiel og mandskab til Middelhavet for at hjælpe til i EU's kystbevogtningsoperation Triton, hvilket EU-Kommissionen foreslår efter weekendens bådkatastrofe.

Meldingen kommer fra DF's udenrigsordfører, Søren Espersen, efter at udenrigsminister Martin Lidegaard (R) mandag udtalte, at Danmark er klar til at bidrage, hvis Triton-operationen udvides.

- Det er da fint, hvis Danmark kan hjælpe den italienske flåde med assistance og redde de mennesker, som har brug for hjælp, men det er slet ikke det, vi skal fokusere mest på.

- Vi skal sørge for at stoppe strømmen af flygtninge først, og det sker ikke ved at hjælpe med flere flådetøjer.

- Lige nu snakkes der om, hvordan flygtningene skal fordeles i Europa, men det vil vi ikke være med til. Det handler om at stoppe strømmen. Når de først bliver taget, skal de vide, at de ikke kan komme til Europa, siger Søren Espersen til Ritzau.

Op mod 700 - måske mange flere - mennesker frygtes omkommet, efter at en båd fyldt med migranter, der ville fra Afrika til Europa, kæntrede i weekenden på åbent hav.

EU-Kommissionen foreslår som led i en 10-punktsplan for styrket EU-indsats på migrationsområdet, at man fordobler ressourcerne til Triton.

- Vi har fra dansk side tilkendegivet, at vi støtter og også er klar til at bidrage konkret fra dansk side, alt efter hvad EU og Triton-programmet har brug for, sagde Lidegaard efter et særmøde mandag i Luxembourg blandt EU-landenes udenrigs-, justits- og indenrigsministre.

Mødet kom i stand med kort varsel efter weekendens katastrofe på Middelhavet.

Søren Espersen mener, at en løsning er at sende bådflygtningene til Marokko.

- I Marokko kan der oprettes centre, som kan hjælpe disse mennesker. Får vi ikke sat en stopper for det her, så stopper det aldrig.

- Sæsonen er først lige begyndt. Bare vent til, at det bliver sommer. Så kommer der endnu flere fra Afrika til Europa på den måde, siger Espersen.

/ritzau/