DF: Børnecheck var en knast for at gå med i blå regering

Det er "noget af en kovending", at Venstre har skiftet holdning om børnepenge, mener DF’s skatteordfører, Dennis Flydtkjær, som kalder skatteminister Karsten Lauritzen (V) i samråd om sagen efter sommerferien.

- Det er jo noget bemærkelsesværdigt, men også noget, man har set før: "Med det samme man kommer ind på ministerkontorerne, så får man pludselig en anden holdning", siger Dennis Flydtkjær til DR Nyheder.

Han forklarer, at en uenighed som den, der nu tydeligt viser sig her, er medvirkende årsag til, at Dansk Folkeparti ikke gik med i en Venstre-ledet regering.

Dansk Folkeparti stå fast på et optjeningsprincip, så EU-borgere ikke får børnecheck fra dag 1, når man kommer til Danmark, siger Dennis Flydtkjær.

SR-regeringen parerede ikke ordre, da den 8. maj 2014 kom i mindretal om sagen i Folketinget. Her pålagde et flertal af de borgerlige og Enhedslisten, at regeringen skulle give børnepenge efter optjeningsprincippet.

Helle Thorning-Schmidt (S) fastslog flere gange som statsminister, at regeringen måtte følge EU's regler i stedet for dansk lov. Derfor kunne regeringen ikke indføre optjeningsprincip for omrejsende arbejdstagere, påpegede hun.

I maj i år lovede Inger Støjberg som Venstres politiske ordfører, at Venstre ville genindføre optjeningsprincippet, hvis der var borgerligt flertal efter folketingsvalget.

- Vi ønsker et optjeningsprincip på børnepengene, hvis der er et flertal for det. Det er klart, at hvis det er i strid med EU-reglerne, så er det jo meget besværligt, men det mener vi ikke, at det er, sagde Inger Støjberg til Ritzau.

- Det hele er jo strandet på, at regeringen ikke vil tage den sag op i EU. Det vil vi. Hvis EU mener, at det er i strid med EU-retten skal det afprøves, det er vi klar til, sagde Inger Støjberg dengang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip