DF: Christiansborg har svigtet i flygtningekrise

Mens de store partier på det bestemteste afviser, at Danmark på nogen måde skal være en del af en fælles EU-fordeling af asylansøgere, så ser den danske befolkning anderledes på sagen.

Ifølge en ny meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau, mener hele 78 procent af danskerne, at Danmark bør gå med, hvis EU-landene bliver enige om en fælles fordeling af de flygtninge, der kommer til Europa.

Målingen kommer bag på Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen. Men den får ham ikke til at tvivle på, at den politik, hans parti står for - mere grænsekontrol og gerne en decideret paskontrol ved grænsen - er vejen frem.

- Vi har en opgave i at forklare folk, at hvis først vi lader EU styre det her, er løbet kørt.

- Det kan være, at EU det ene år giver os en kvote, der er til at håndtere, men året efter giver os en kvote, der vil få det danske asylsystem til at bryde sammen, siger Martin Henriksen.

Når danskerne ser flygtninge vandre på motorvejen og vender sig mod EU for at kigge efter en løsning, så vidner det efter Martin Henriksens mening om, at de danske politikere har svigtet.

- Jeg ser det som udtryk for, at Christiansborg ikke har formået at håndtere det på en tilfredsstillende måde. Alle har kunnet se det kaos, der har været den seneste tid, siger han.

EU-landene mødes mandag til krisemøde i Bruxelles. Fra Danmark deltager udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Meldingen fra hende er, at Danmark ikke vil tage nogen af de 160.000 flygtninge, som EU-Kommissionen kræver fordelt.

Den linje har regeringen opbakning til fra Folketingets største parti, Socialdemokraterne.

- Vi synes, det er en god idé, der bliver lavet et pres fra EU på de lande, der i dag ikke modtager nogen flygtninge. Men vi vil ikke være med til, at EU skal bestemme, hvor mange, vi skal modtage i Danmark, siger udlændingeordfører Dan Jørgensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip