DF: Dejligt at DR's kampagne mod os nu er bekræftet

Skrevet af admin

19/02/2016

Dagens topnyheder

I Dansk Folkeparti er de ikke overraskede, faktisk er de næsten lettede, efter det er kommet frem, at DR's dramachef, Piv Bernth, til newzealandsk radio har udtalt sig kritisk om partiet.

Set sammen med tidligere dramachef Ingolf Gabolds udtalelser om, at serien "1864" var et slag mod Dansk Folkeparti, mener partiets Søren Espersen, at det nu er endegyldigt bevist, at DR har kørt kampagne mod partiet.

Piv Bernths udtalelser kom i november, Ingolf Gabolds i starten af februar.

- Jeg synes, det viser, at Piv Bernth lever i det univers, hvor man foragter Dansk Folkeparti og nationalkonservatismen. Og at de fører en kamp mod os.

- Piv Bernth sagde efter Ingolf Gabolds udtalelser, at det slet ikke passede, at der blev ført kamp mod os. Men nu synes jeg faktisk, at hun har tilstået, at det gør der, siger Søren Espersen.

Søren Espersen noterer, at Piv Bernth i mange år arbejdede under Ingolf Gabold, og Espersen mener, at de aktivt har arbejdet for at få en rød regering.

- De lever i en osteklokke, hvor de laver deres egne felttog mod Dansk Folkeparti. Det er deres mission, og det er hun lige så medskyldig i som Ingolf Gabold, siger Søren Espersen.

Trods den - eksisterende eller opfattede - kamp mod Dansk Folkeparti fra DR's side har partiet vokset sig stort. Ved seneste folketingsvalg fik partiet 21,1 procent af stemmerne og blev landets næststørste parti.

- Vi har klaret os ganske trods kampagnen imod os, men der er jo ingen der ved, hvordan vi kunne være stået uden.

- Jeg tror også, at folk har lært at tage DR's propaganda med et skuldertræk. Deres propaganda har trange kår i en befolkning, der er snusfornuftig, siger Espersen.

Søren Espersen og Dansk Folkeparti har i årevis argumenteret for, at DR var venstreorienteret og har ført aktiv kampagne mod partiet. Det føler Søren Espersen nu er fuldt bevist.

- Folk har trukket på smilebåndet af os, når vi har sagt det. Men nu har Ingolf Gabold selv erkendt, at det var korrekt.

- Det er underligt, men dejligt, at blive bekræftet i, at vi havde ret, siger Søren Espersen

/ritzau/