DF efter bådkatastrofe: EU skal kopiere australsk politik

Dansk Folkeparti har været til møde med den australske ambassadør for at høre nærmere om landets udlændingepolitik. Det oplyser partiets integrations- og udlændingeordfører Martin Henriksen til Ritzau.

Efter weekendens druknekatastrofe i Middelhavet, hvor omkring 800 migranter mistede livet, har Australiens premierminister, Tony Abbott, opfordret EU's stats- og regeringschefer til at efterligne hans lands flygtningepolitik.

Og samme opfordring lyder fra Dansk Folkeparti.

- Vi synes, at den australske model virker meget fornuftig, siger Martin Henriksen.

Abbotts konservative regering ændrede kort efter at have indtaget regeringskontorerne den tidligere regerings strategi og indførte en omfattende patruljering af farvandene nord for landet.

Både med flygtninge, der blev opdaget på åbent hav, blev samlet op eller tvunget til at vende om. Ifølge kritikere, heriblandt FN, er Australiens politik inhuman.

Men politikken har virket og stoppet den massive trafik af både med asylansøgere, slår premierministeren fast.

I praksis fungerer Australiens system sådan, at flådens skibe enten stopper både med asylansøgere og sejler dem tilbage til deres transitland, hvilket typisk er Indonesien.

Eller også sender Australien de opsamlede asylansøgere til lejre i stillehavsnationen Nauru, Papau Ny Guinea eller Cambodja, som regeringen i Canberra betaler for at huse asylansøgerne, mens deres sag behandles.

Dansk Folkeparti kunne godt tænke sig at bruge det system på flygtninge, der kommer til Danmark, også selvom der ikke nødvendigvis er tale om bådflygtninge. Hvilke lande, Danmark i så fald kunne betale for at tage vores flygtninge, har partiet ikke lagt sig fast på.

Andre dele af den australske udlændingepolitik har DF bestemt ikke tænkt sig at kopiere, fastslår Martin Henriksen.

- De tager imod mange kvoteflygtninge og de har en meget liberal indvandringspolitik, siger han.

Ifølge FN og flere andre internationale menneskerettighedsorganisationer er Australiens benhårde politik over for asylansøgere i strid med Flygtningekonvention fra 1951, som Australien har skrevet under på.

Martin Henriksen kalder derimod Australien for et foregangsland.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip