DF: Fælles nordisk grænsekontrol bør også gælde mod Sverige

Bliver der indført en fælles nordisk grænsekontrol, bør den ikke erstatte den nationale grænsekontrol, mener Dansk Folkeparti.

I så fald bør der også indføres kontrol mod Sverige ifølge partiet, som dog ser mere positivt på et nordisk samarbejde end på Danmarks nuværende EU-samarbejde.

- Faktisk er der rigtig gode argumenter for, at Danmark i den nuværende situation indfører id-kontrol og grænsekontrol mod Sverige.

- Der er en risiko for, at de mange migranter og flygtninge i Sverige pludselig kan finde på at søge mod Danmark, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) i en skriftlig kommentar.

Kommentaren falder efter et besøg fra Sveriges største borgerlige parti, Moderaterne, som onsdag har været på besøg hos udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Moderaternes næstformand, Elisabeth Svantesson, viste opbakning til det danske forslag om en fælles nordisk grænse, så der kan undlades grænsekontrol mellem de nordiske lande.

Det friholder dog ikke Danmark fra at styrke kontrollen mod Sverige, mener Martin Henriksen.

- Svenskerne bør garantere, at de vil stoppe flygtninge og migranter, såfremt disse beslutter sig for at søge mod Danmark.

- I yderste konsekvens bør danske myndigheder, uden hensyn til hvad svenskerne måtte mene, kunne tage opstilling ved grænsen og afvise folk på selve grænsen, siger Martin Henriksen.

Den svenske regering holder døren åben for ideen, mens Finland har afvist statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) forslag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip