DF fastholder: Terrorister er måske kommet til Danmark

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, mener fortsat, at terrorister eller "folk, som vi skal være nervøse for", er sluppet ind i Danmark i forbindelse med de seneste ugers flygtninge- og migrantstrøm i Europa.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) meldte tirsdag ellers ud, at det næppe er tilfældet, men den køber Peter Skaarup altså ikke helt.

- Vi ved, at IS (terrororganisationen Islamisk Stat, red.) har folk, der kører deres eget løb, og vi ved fra eksperter, at der er folk, vi skal være nervøse for, og som bevæger sig op med denne flygtninge- og migrantstrøm.

- Så at tro, at man ikke forsøger på det, er naivt, siger Skaarup til Ritzau.

Skaarup understreger, at han har stor tillid til PET og politiets arbejde, men at politiet på grund af manglende ressourcer ikke har kunnet danne sig det fulde overblik endnu.

- For det første mener vi, at man skal lave en reel grænsekontrol og på den måde kontrollere alle, der kommer forbi grænsen, så man er sikker på, at man får tjekket deres baggrund.

- PET har selv advaret om, at der med denne strøm kunne komme elementer, der var radikaliserede.

- Så den nye melding er et skifte i forhold til, hvad de har sagt tidligere. Men det med at terrorister slipper ind, er en bekymring, vi ser alle steder, altså bortset fra Danmark nu.

- Jeg tror, at den nye melding dækker over, at politiet ikke har ressourcer og overblik til at kontrollere alle de mennesker, der kommer, siger Skaarup.

Spørgsmål: Så DF fastholder, at farlige folk kan være sluppet ind i Danmark?

- Ja, vi har også hørt, at indvandrerbander mod betaling kører folk fra grænseområdet til måske Sverige, måske andre steder hen. Vi ved det ikke, siger han.

Mindst 12.400 flygtninge og migranter har krydset den danske grænse i løbet af de seneste 14 dage, oplyser ifølge Rigspolitiet.

Konstitueret PET-chef Finn Borch Andersen sagde følgende om emnet tidligere tirsdag:

- Der er ingen ændring i terrortruslen.

- De efterretninger vi har og på baggrund af dem, vurderer vi, at organiserede, militante islamiske grupper ikke vil benytte menneskesmuglernetværk eller flygtningeruter til at søge at få terrorister ind i Vesten, herunder Danmark.

Finn Borch Andersen sagde desuden, at flygtningeruten fra for eksempel Syrien til Danmark er for risikabel.

- Den rejserute er forbundet med så stor risiko, både hvad angår de pågældendes sikkerhed og risiko for at blive opdaget, at det ikke er en hensigtsmæssig rejserute.

- Derfor er det vores vurdering, at man vil være tilbageholdne med at prøve initiativer af den art.

/ritzau/

 

Dagens Gossip