DF: Flygtninge i Danmark er ikke forfulgte

Syriske asylsøgere, der kommer til Danmark, er ikke forfulgt, når de har forladt Syrien. Forfølgelsen ophører, når de krydser grænsen til Tyrkiet, Jordan eller Libanon og rejser videre gennem Europa hertil.

Det mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen. Han vil have færre asylsøgere, som hurtigt får familien til Danmark. Danmark skal i steder drive flygtningelejre i Mellemøsten eller i Kenya, mener han.

- Man kan ikke med mening sige, at de syriske asylansøgere har været forfulgt gennem Tyskland. Folk kommer ikke direkte fra krigshandlinger og lander i Kastrup lufthavn. De er først kommet igennem mange sikre lande, siger Martin Henriksen.

- Så de er ikke forfulgte, når de står i Danmark og siger : "Asyl".

- Nej. Vi hjælper folk i nød, hvis de har brug for hjælp. Men det er ikke ensbetydende med, at de skal være hér. Asyl er en midlertidig foranstaltning, mener Martin Henriksen.

I Politiken vil talsmanden Mwenda Njoka fra Kenyas Indenrigsministerium ikke lade Danmark drive flygtningelejre i det østafrikanske land. Men afslaget afskrækker ikke DF's udlændingeordfører.

- Rom blev ikke bygget på én dag. Det er ikke første gang, at det har taget lidt tid at få et af DF's forslag igennem, siger Martin Henriksen.

Han afviser, at DF kommer på tynd is ved at forlænge sagsbehandlingen. I tamilsagen blev tidligere justitsminister Erik Ninn-Hansen og Justitsministeriet underkendt, fordi de lavede "kvalificeret forsinkelse "af tamilske asylsøgeres sager.

- Vi arbejder generelt for at begrænse asylsøgere og flygtninges adgang til at få familien til Danmark. Flygtningekonventionen er skabt til at hjælpe forfulgte mennesker.

- De mennesker, der kommer til Danmark, er ikke forfulgt, når de har krydset Syriens grænse til Tyrkiet eller Jordan, siger Martin Henriksen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip