DF føler sig ikke tvunget til at gå i regering

Dansk Folkeparti overvejer fortsat, om partiet skal være med i en ny borgerlig regering.

Det siger formand Kristian Thulesen Dahl dagen efter valget, hvor DF blev landets næststørste parti efter Socialdemokraterne og landets største borgerlige parti foran Venstre.

- Vi kommer til at gøre, som vi gjorde i valgkampen, nemlig at placere os der, hvor vi får størst indflydelse.

- Det lyder måske mærkeligt at høre en politiker sige noget før et valg og så stå ved det efter et valg, men det er det, vi gør, siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen er manden, de borgerlige partier har peget på som statsminister, hvis blå blok sejrede.

Men efter valget, hvor DF blev større end Venstre, har Løkke ikke klart meldt ud, at han bliver statsminister. Det må forhandlingerne vise, siger Løkke.

De Konservative, Folketingets mindste parti, har meldt ud, at DF bør indgå i en borgerlig regering.

- Ikke automatisk, siger Thulesen Dahl og uddyber:

- Det kommer an på, hvilket regeringsgrundlag, der arbejdes ud fra. Vores bagland forventer, vi får stor indflydelse, men nogen kan sikkert forveksle det med at sidde i regering. Sådan er det ikke.

- Vi er i fuld gang i at finde af, hvordan vi omsætter vores resultatet til noget praktisk politik. Vi skal arbejde hårdt for at få vores ting igennem.

Specielt kan et samarbejde med Liberal Alliance se svært ud.

- Jeg fokuserer lige nu ikke på knasterne, men på mulighederne for at få vores politik gennemført. Vi overvejer, hvordan vi skal placere os.

- Vi kan ikke afvise, at forhandlingerne allerede er i gang. Der er hele tiden overvejelser i forhold til, hvordan vi kommer bedst ud af det, siger Thulesen Dahl, som i sin nattesøvn ikke har drømt om ministerbiler:

- Jeg sover rigtig godt, og jeg har et godt sovehjerte, så det hjælper meget på det, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip