DF forlader regeringens integrations-forhandlinger

Dansk Folkeparti bliver ikke enig med regeringen om en aftale, der skal lægge rammerne for den fremtidige integrationsindsats og sørge for at få flere indvandrere og flygtninge i arbejde.

Det står klart, efter at Dansk Folkepartis integrations- og udlændingeordfører, Martin Henriksen, har været til første forhandlingsmøde i Beskæftigelsesministeriet mandag morgen, oplyser TV2 Nyhederne.

- Regeringen havde et lovforslag, som den præsenterede os for. Vi havde så nogle spørgsmål og ønsker til, hvad man kunne gøre ud over det, og det var regeringen ikke interesseret i, siger Martin Henriksen og fortsætter:

- Hvis regeringen var interesseret i at forhandle med os, havde den nok haft en mere seriøs indgangsvinkel til det. Så det er jo nok et valgoplæg, det her, siger DF-ordføreren.

Regeringen fremlagde i sidste uge sit bud på, hvordan flygtninge og indvandrere bedre kan integreres i det danske samfund.

Under overskriften "Alle skal bidrage - flygtninge og indvandrere hurtigere i beskæftigelse" præsenterede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) regeringens bud på, hvordan det kan lykkes at få 10.000 flere flygtninge og indvandrere i arbejde frem mod 2020.

Dansk Folkeparti ønsker dog at inddrage spørgsmålet om antallet af indvandrere, der kommer til Danmark, i forhandlingerne, forklarer Martin Henriksen.

- Vi mener, at man skal begrænse tilstrømningen til Danmark, for at det overhovedet kan fungere med integrationen. Det var regeringen ikke interesseret i, og derfor er det svært at se, hvordan vi kan forhandle videre, siger Martin Henriksen.

Dermed skal regeringen nu finde sit flertal uden DF.

/ritzau/

 

Dagens Gossip