DF formand: Den humanitære stormagt er i knæ

Det er ikke Danmarks opgave at løse de problemer, som Sverige står med som en konsekvens af landets naive indstilling til, at der er plads til alle.

Det siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, som en reaktion på udmeldingen fra den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson, der torsdag sagde, at Sverige ikke længere kan garantere asylansøgere indkvartering.

- Selv den "humanitære stormagt" Sverige kan bringes i knæ, siger Kristian Thulesen Dahl i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, vurderede tidligere torsdag over for Ritzau, at Danmark kan forvente et større ryk af flygtninge, som ønsker at blive her i landet i stedet for at rejse videre.

Kristian Thulesen Dahl understreger, at svaret på Sveriges udfordringer med at huse de mange asylsøgere og migranter, som landet har taget imod, under ingen omstændigheder er at flytte problemerne til Danmark.

- Den naive indstilling om, at der er plads til alle, uanset antallet, er kommet til kort. Derfor er vores naboland nu - tvunget af omstændighederne - nødt til at gøre noget, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han opfordrer regeringen til at genoptage forhandlingerne om stramninger, som kan begrænse antallet af migranter, der ønsker at komme til Danmark.

- Stramningerne bør blandt andet bestå i, at folk der får asyl, fremover huses i statslige centre og ikke integreres gennem kommunerne.

- Dermed understreges, at de kun skal opholde sig i Danmark midlertidigt og ikke kan forvente, at deres fremtidige tilværelse bliver i Danmark, siger han.

Partilederen gentager også sit ønske om indførelse af kontrol ved den dansk-tyske grænse.

- Så flere kan henvises til Tyskland, hvorfra de fleste kommer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip