DF-formand: Jeg er ikke herre over Venstres interne kampe

Kristian Thulesen Dahl "noterer sig", at Venstre holder krisemøde tirsdag i næste uge, hvor søndagens vælgerlussing ved EU-parlamentsvalget skal diskuteres i hovedbestyrelsen på foranledning af partiformand Lars Løkke Rasmussen, der har taget ansvaret for valgnederlaget.

Dansk Folkepartis formand vil dog ikke ind i en større diskussion om, hvad Venstres krise betyder for blå bloks bestræbelser på at vinde næste valg og besætte statsministerposten.

- Venstre har jo valgt at have en proces i den kommende uge på Lars Løkke Rasmussens foranledning. Den proces har de så. Vi kan ikke gøre andet end at afvente den proces, siger Kristian Thulesen Dahl.

Spørgsmål: Er det en overlevelseskamp for Lars Løkke Rasmussen i dine øjne?

- Det er i hvert fald en kamp, eller en situation hvor Lars Løkke Rasmussen har valgt at sige, at han ønsker hovedbestyrelsen i Venstre indkaldt for at diskutere fremtiden, siger han.

Kritikken af Lars Løkke Rasmussen som formand har været tiltagende fra dele af baglandet, og den har også bredt sig til dele af folketingsgruppen, hvor Birthe Rønn Hornbech har udtalt, at hun overvejer at melde sig ud af partiet.

Enkelte lokalformænd har ligefrem opfordret Løkke til at træde tilbage, men magtfulde V-politikere som Carl Holst, Claus Hjort Frederiksen, Peter Christensen, Kristian Jensen og Inger Støjberg står bag formanden.

Thulesen Dahl tror, at Løkke også er formand om en uge.

- Jeg kan sige, hvem jeg tror, der er venstreformand om en uge. Jeg tror, det er den samme, som det er i dag. Men jeg er jo ikke herre over, hvad Venstre foretager sig, og hvilken intern proces Venstre har valgt at have.

/ritzau/

 

Dagens Gossip