DF-formand: Uhørt at skjule oplysninger om Dong-salg

Statsministeren skal på banen i sagen om et tilsyneladende hemmeligholdt notat om salget af Dong.

Det mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, efter at Politiken lørdag skriver, at et hidtil ukendt notat fra Kammeradvokaten ikke blev vist til Finansudvalget forud for regeringens omstridte salg af aktier i Dong sidste år.

- Regeringen tilbageholdt afgørende oplysninger for Folketinget, da man solgte del af Dong til Goldman Sachs. Det er fuldstændig uhørt. Nu må det være statsministerens pligt at sørge for, at alle forhold stilles til rådighed, så vi kan vurdere enkelthederne ved det skandaløse salg, siger Thulesen Dahl i en skriftlig kommentar.

Kristian Thulesen Dahl er næstformand for Finansudvalget.

Ifølge notatet, der er dateret blot få dage før, salget blev vedtaget af Finansudvalget og SF's udtræden af regeringen, havde Finansudvalget pligt til at bremse regeringens kontroversielle aktiesalg, hvis der var mulighed for at få en højere pris.

Men finansminister Bjarne Corydon (S) fortalte aldrig udvalget om denne pligt og nægtede også at fortælle Finansudvalget, hvilke andre bud der blev givet på aktierne.

Det afsløres ifølge Politiken i en ny bog, "Det bedste bud", skrevet af journalist Anders-Peter Mathiasen.

En del af statens Dong-aktier blev solgt til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, ATP og PFA for 11 milliarder kroner.

Sten Bønsing, lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, mener, at Kammeradvokatens oplysninger skulle have været præsenteret for Finansudvalget.

- Det her lyder som relevante oplysninger, som Finansudvalget skulle have vidst, da det vedtog aktstykket.

- Specielt oplysningen fra Kammeradvokaten om, at Finansudvalget er forpligtet til ikke at godkende aktstykket, hvis det viser sig, at der er en bedre forretning, siger han til Politiken.

Bjarne Corydon afviser dog kritikken i en mail til avisen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip