DF: Gaza-konflikt har bredt sig til Københavns gader

Stadig flere jøder forfølges på gaderne i København som følge af Gaza-krigen. Derfor skal Københavns Borgerrepræsentation 21. august drøfte, hvad kommunen kan gøre for at bekæmpe hadforbrydelser og intolerance i hovedstaden.

Det oplyser kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF). Han har indkaldt integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) til en forespørgselsdebat i Borgerrepræsentationen.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at der er jøder i København, som ikke kan færdes trygt i byrummet, fordi nogle mennesker har taget konflikten fra deres hjemlande med til Danmark, siger Carl Christian Ebbesen i en pressemeddelelse.

- Konflikten mellem Israel og Hamas har bredt sig til Københavns gader, og det skal stoppes, før situationen eskalerer.

Carl Christian Ebbesen afviser, at Anna Mee Allerslev kan løse problemet ved at holde dialogmøder med de berørte parter.

Siden Gaza-krigen brød ud i juli, er danske jøder overfaldet 29 gange fysisk, verbalt eller på Facebook ifølge Det Jødiske Samfund i Danmark. Derfor kræver socialordfører Lars Aslan Rasmussen (S), at regeringen udformer en national handlingsplan, siger han til Kristeligt Dagblad.

- Vi skal have danske jøder ud på skoler med tosprogede elever, så fordomme nedbrydes og have (muslimske) imamer til at tale i deres menigheder om tolerance over for jøder, siger han.

Regeringen er ved at registrere hadforbrydelser blandt andet mod danske jøder, oplyser socialminister Manu Sareen (R) til avisen.

- Vi er nødt til at tage beslutninger på et oplyst grundlag. Vi må først indsamle oplysninger, før vi kan lave en plan om, hvordan vi kommer problemet til livs, siger Manu Sareen til Kristeligt Dagblad.

/ritzau/

 

Dagens Gossip