DF glæder sig over S-vending på dagpengeområdet

Folketingets største parti, Socialdemokraterne, gør det for første gang klart, at partiet mener, at der skal bruges flere penge på et nyt dagpengesystem.

- Det er afgørende, at vi nu får skabt et robust dagpengesystem. På den baggrund er det vores opfattelse, at der vil være behov for yderligere finansiering, siger partiformand Mette Frederiksen (S) under Folketingets åbningsdebat.

Den melding glæder Dansk Folkeparti.

- Socialdemokratiet var utroligt firkantede under den tidligere formand (Helle Thorning-Schmidt, red.) omkring, at det ikke måtte koste flere penge.

- Vi sagde før valget, at vi var klar til at kigge på det, hvis der skulle bruges en lille smule mere for at få et dagpengesystem, der har værdi. Det mener vi selvfølgelig også efter valget, siger finansordfører René Christensen (DF).

Han håber, at det vil ende med en aftale, hvor Folketingets tre store partier, S, DF og V, alle er med. Efter Dansk Folkepartis mening er dagpengesystemet afgørende for, at Danmark kan have et fleksibelt arbejdsmarked.

- Vi går efter en bred aftale, for det vil give tryghed på det områder. Det vil være ærgerligt, hvis de tre store partier ikke er med i en reform af dagpengeområdet, siger René Christensen.

Dagpengekommissionen kommer 19. oktober med sine anbefalinger, men inden for en ramme, hvor et nyt system ikke må koste mere end i dag. Den ramme er udstukket af den tidligere SR-regering.

Men Socialdemokraterne er altså nu klar til alligevel at bruge flere penge.

- Vi ønsker et styrket dagpengesystem. En ny ordning, der giver bedre mulighed for genoptjening. Hvor færre skal falde ud, siger Mette Frederiksen om baggrunden for sin holdning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip