DF håber på fortsat dansk olie- og gasproduktion

05/04/2016 12:39

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Dansk Folkeparti glæder sig over, at regeringen arbejder for, at produktionen af gas og olie forsætter i Nordsøen.

Det siger DF's finansordfører, René Christensen.

A.P. Møller - Mærsk meddelte mandag på vegne af Dansk Undergrunds Consortium, at det store gasfelt Tyra lukkes i 2018, hvis DUC ikke i år får en økonomisk bæredygtig plan.

- Der er en udfordring med dét marked, vi ser nu. Oliepriser går op og ned. Folketinget laver ikke aftalerne om, når der er dårlige priser. Når der er gode priser, hører vi ikke så meget derudefra Nordsøen, siger René Christensen.

Olie- og gasefterforskning har en lang tidshorisont, ikke kun fem-ti år, siger han. Tyrafeltet står over for store investeringer op til 30 milliarder kroner, mens olieprisen er meget lav.

- Jeg forstår udmærket, at Mærsk kommer med disse meldinger. Hvis man kan lave en bedre aftale nu, hvorfor så ikke forsøge det? De lever jo af det, siger Rene Christensen.

Spørgsmål: - Står vi ved et vandskel? Efter 00'ernes milliarder til statskassen i skat af olie og gas fra Nordsøen venter en udskydelse af Hejre-feltet og en mulig lukning af Tyra-feltet?

- Spørgsmålet er, om vi ender dér. Der er ingen tvivl om, at det påvirker skattegrundlaget, når olieprisen er lav. Man skal bare huske, at vi får andre positive effekter - altså højere beskæftigelse og bedre konkurrenceevne, siger René Christensen.

- Der er gynger og karruseller ved olieprisen. Det vil være problematisk, hvis man stopper udvindingen. Man skal selvfølgelig tage det alvorligt, når Mærsk kommer med sådan en udmelding.

Han er enig med klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) i, at regeringen skal forhandle for at fortsætte udvindingen af olie og gas i den danske del af Nordsøen.

/ritzau/