DF har længe haft mistanke om svindel med lægeerklæringer

Det er dybt forargeligt, men det kommer alligevel ikke helt bag på Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Christian Langballe, at en speciallæge nu skal undersøges for i mindst 30 tilfælde at have givet enslydende lægeerklæringer til ansøgere om dansk indfødsret.

Det siger han til Ritzau efter et møde i Indfødsretsudvalget, hvor medlemmerne er blevet orienteret om den pågældende sag.

- Jeg har kunnet fornemme, at der har været flere dispensationer med diagnoser, som har lignet hinanden meget. Det har givet mig en mistanke, og jeg har også kaldt ministeren i et lukket samråd om spørgsmålet.

- Nu skal vi have undersøgt den konkrete sag først, men hvis det forholder sig sådan, som jeg tror, det gør, så vil vi gerne have gennemtrevlet hele området for at se, om det her er en enkeltstående sag, eller om der er paralleller, siger Christian Langballe.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) nævner, at en række sygdomme og symptomer, blandt andet den fremherskende diagnose posttraumatisk stress syndrom, PTSD, kan give dispensation for nogle af de krav, der skal opfyldes for at få dansk statsborgerskab.

Og netop hvad PTSD betyder i forhold til for eksempel at kunne bestå danskprøven, vil Venstre gerne have klarlagt.

Det siger indfødsretsordfører Preben Bang Henriksen (V) til Ritzau.

- Vi har ikke kunnet undlade at bemærke, at i 90 procent af de sager, vi får forelagt i udvalget, søges der dispensation på baggrund af PTSD.

- Vi vil gerne have en lægefaglig vurdering af, hvad det dækker over, og om det kan være en relevant årsag til, at man ikke kan bestå dele af indfødsretsprøven, siger Preben Bang Henriksen.

Hvis lægeerklæringerne ikke er lavet ud fra en individuel medicinsk vurdering, kan det have betydet, at Folketinget har fået forkerte lægelige oplysninger og dermed givet dispensation på et uberettiget grundlag, siger justitsministeren.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip