DF i skarpt asyl-angreb på blå blok

21/09/2015 22:32

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Antallet af asylansøgere i Danmark er for højt, og både regeringspartiet Venstre, Liberal Alliance og De Konservative har tilsyneladende mistet lysten til at gøre noget ved udviklingen.

Sådan lyder bredsiden fra Dansk Folkeparti efter, at Udlændingestyrelsen har skønnet, at omkring 100 personer dagligt har søgt asyl i Danmark siden den 6. september, hvor antallet af indrejsende flygtninge og migranter for alvor kom på dagsordnen.

- Det, der er problemet, det er, at mere og mere tyder på at Konservative og Liberal Alliance ikke prioriterer det længere. Det er kritisabelt, siger Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen.

- Og hvad der virkelig har overrasket mig, er det faktum, at Venstre åbenbart også har nedprioriteret området, siger han og fortsætter:

- Det er utrolig ærgerligt, for vi har vist, at de blå partier kan samarbejde om stramninger, men det kræver, at der er en fortsat vilje til at samarbejde om de ting, vi har stillet vælgerne i udsigt. Den samarbejdsvilje er bare rigtig svær at få øje på i disse dage.

Holder såvel skønnet som tendensen nogenlunde stik måneden ud, vil det bringe antallet af asylansøgere op på det samme høje niveau som samme tidspunkt sidste år, hvor asyltilstrømningen toppede.

Og selvom de omkring 100 personer udgør en lille del af det samlede antal indrejste flygtninge på mindst 12.400 registrerede mennesker, så er tallet alt for højt, påpeger Martin Henriksen

- Når cirka 100 personer søger om asyl i Danmark om dagen, så har vi at gøre med et meget højt tal, som bør nedbringes.

- Der er ikke kontrol over situationen, og det ville være direkte usandt, hvis nogen påstår noget andet. Jeg appellerer til, at integrationsminister Inger Støjberg (V) igen kommer på banen med konkrete forslag til, hvordan regeringen vil nedbringe antallet, siger han.

/ritzau/