DF indfanger tvivlere med rundstykker og løfter

Det virker som næsten dødt løb mellem ja og nej-partierne på dagen, hvor vælgerne skal til stemmeurnerne for at beslutte om de skal sige ja eller nej til en tilvalgsordning.

Uden for Københavns Hovedbanegård står DF klar med rundstykker og brochurer og en veloplagt formand for at overbevise de sidste tvivlere til at stemme nej.

- Vi opgiver hele vores suverænitet på retsområdet, hvis vi siger ja.

Så klart lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til Ritzau.

- Folk undervurderer, hvad det her kommer til at betyde, og det har vi gjort tidligere. Så ender det med mistillid til politikerne og EU. Derfor er det så vigtigt med et nej i dag, siger han.

Men hvis vælgerne ender med at stemme ja, så skal DF nok holde ja-partierne i ørerne, siger formanden.

- Så skal vi holde ja-partierne fast på de garantier, de har udstukket gennem valgkampen. Det tror jeg bliver svært. Men uanset så har man ikke fået den EU-entusiasme frem hos vælgerne, hvor det handler om at bringe Danmark ind i kernen af EU-samarbejdet.

Hos partifællen Morten Messerschmidt, DF's europaparlamentsmedlem er der heller ikke tvivl om, at det kan få konsekvenser for danskerne, hvis de siger ja.

- Et nej er vigtig af tre årsager. Det sikrer, at vi kan genindføre retskontrol på et senere tidspunkt. Det giver en juridisk garanti for, at udlændingepolitikken ligger i Danmark.

- Og for det tredje muliggør det, at vi eksempelvis stadig kan være en del af Europol, men begrænser suverænitetsoverdragelsen til EU.

Han tror nemlig ikke på, at Danmark ryger ud af Europol, hvis det bliver et nej i dag.

- De har aldrig takket nej til en samarbejdsaftale med noget land, der har bedt om det. Og hvis det bliver et ja, vil vi selvfølgelig sikre os, at ja-partierne overholder de løfter, de har givet, og at de demokratiske principper bliver overholdt, når der tilvælges nye retsakter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip