DF kalder Bødskov i samråd om Hassan-aflysning

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, kalder justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd i sagen om et aflyst arrangement på Vollsmose bibliotek med digteren Yahya Hassan.

- Det er en kæmpe falliterklæring for det danske samfund, hvis vi definitivt overlader Vollsmose til mørkemændene, siger Peter Skaarup til Ritzau.

- Justitsministeren må forklare, hvad der vil blive gjort for at sikre, at Hassan og også andre kan være i fred i Vollsmose. Hassan vil gerne læse sine modige og nyskabende digte op, og det skal han have lov til. Det må justitsministeren sikre, siger Skaarup.

Retsordføreren mener, at aflysningen udstiller, at politiet mangler midler til at få enderne til at nå sammen.

- Der er ingen tvivl om, at når politiet ønsker, at det her bliver aflyst, så er det fordi, de ikke har ressourcer til rådighed for at kunne hjælpe Hassan i forbindelse med det her arrangement, siger Peter Skaarup.

Han bakkes op af Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, der både vil kalde justitsminister Morten Bødskov og kulturminister Marianne Jelved (R) i samråd i Folketingets Kulturudvalg.

Arrangementet i Vollsmose blev aflyst som følge af en trusselsvurdering fra politiet.

I mandags blev Yahya Hassan overfaldet på Københavns Hovedbanegård, og i onsdags måtte Hassan bære skudsikker vest, da han ankom til et arrangement i Politikens Hus.

Arrangementet på Vollsmose Bibliotek skulle være afholdt tirsdag den 26. november klokken 19, men biblioteket oplyser nu, at man vil forsøge at gennemføre det i foråret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip