DF kalder ministre i samråd om børnecheck og EU

Skrevet af admin

|

04/12/2013

Dagens topnyheder

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, hasteindkalder justitsminister Morten Bødskov (S) og skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i Folketingets Finansudvalg, fordi regeringen fjerner optjeningsprincippet, som kræves, før udlændinge kan få børnecheck.

- Regeringen har jo desværre besluttet at sløjfe det optjeningsprincip for udlændinge på børnechecken, som vi fik igennem i 2010. Sløjfet blot fordi EU-Kommissionen har henvendt sig til regeringen. Ikke engang tale om nogen EU-dom! skriver Thulesen Dahl på Facebook.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) forsvarede tirsdag i Folketingets spørgetime regeringens holdning med, at den danske praksis ikke er "lovmedholdelig".

Derfor udbetaler regeringen ikke børnepenge til udlændinge efter optjeningsprincippet, forklarede hun. Dermed følger regeringen en henvendelse fra EU-Kommissionen.

For nylig forklarede EU-Kommissionen, at såkaldt velfærdsturisme, hvor udlændinge får studiestøtte som studerende eller børnepenge efter kortvarigt arbejde, er EU-landenes egne problemer.

EU-Kommissionen understregede, at kritiske EU-lande som Danmark, Tyskland og Storbritannien ikke bruger det værktøj, de har.

Udtalelsen kom efter debat om, hvorvidt nogle EU-borgere uberettiget henter velfærdsydelser i andre EU-lande.

I april beskrev Tyskland, Holland, Østrig og Storbritannien i et fælles brev til EU-Kommissionen store problemer med velfærdsturisme, som ifølge dem lægger "et betydeligt pres" på flere byer.

På Facebook kritiserer Kristian Thulesen Dahl regeringen.

- Og oven i købet er regeringen siden sommer begyndt at udbetale børnecheck i strid med de danske regler uden af afvente Folketingets behandling. Fuldstændig uhørt i et retssamfund! skriver han.

/ritzau/