DF: Klar til at stemme for flere penge til politiet

Når justitsminister Mette Frederiksen (S) går til finansudvalget for at bede om penge til en øget terrorindsats i 2015, så er Dansk Folkeparti klar til at give flere penge til politiet.

Men om partiet ender med at stemme for eller imod det såkaldte aktstykke, ministeren beder om at få stemt igennem, kommer til at afhænge af formuleringen, siger retsordfører Peter Skaarup (DF).

- Der er ingen tvivl om, at Dansk Folkeparti gerne vil have flere penge til politiet, så vi undgår, at den store indsats, der er sat i gang på baggrund af terrorangrebene, får negativ betydning for resten af politiet rundt om i landet.

- Det, vi har diskuteret med regeringen, er, om det er nok penge og selve finansieringen af det. En del af de midler, der sættes af til det, tages jo fra politiet og fra Justitsministeriet, siger Dansk Folkepartis retsordfører.

Mette Frederiksen har besluttet at gå den direkte vej til finansudvalget, efter at der endnu ikke er nået en aftale om terrorpakken. Derfor benytter hun nu aktstykket, der er en ministerens ønske om at få flere penge, som ikke er en del af finansloven.

Spørgsmål: Når justitsministeren tager det her med videre, vil Dansk Folkeparti så stemme ja eller nej til aktstykket?

- Vi siger ja til flere penge til politiet. Men vi er nødt til at se, hvordan aktstykket er formuleret i forhold til forbruget af egne midler. Det vil sige, at man i virkeligheden kommer til at fodre hunden med dens egen hale.

- Hvis politiet selv kommer til at betale for det her, så er vi jo ikke nået ret langt, svarer Peter Skaarup.

Mette Frederiksen lagt op til, at der skal bruges i alt 130 millioner kroner på indsatsen i år, og det er de penge, hun går efter at få bevilget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip