DF: Kom i gang med sessionslogning, Pind

Skrevet af admin

30/01/2016

Dagens topnyheder

Det haster for justitsminister Søren Pind (V) at genindføre sessionslogning, så teleselskaberne skal indsamle flere data. Det blev afskaffet i 2014, da sessionslogning ikke hjalp politiets efterforskning, men politiet kræver logningen genindført.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

- Vi opfordrer Søren Pind til at komme i gang. Det er ikke noget, vi har lyst til at vente på. Det var en stor fejl, at man afskaffede det. Det kan bidrage til, at man kan finde spor i opklaringen af store sager, siger Peter Kofod Poulsen.

- Vi mener ikke, at det påvirker privatlivets fred. Det er jo ikke hr. og fru Jensens søgning efter kageopskrifter, der bliver kigget på. Det er jo, om man har ondt i sinde. Så kan det være et ganske vigtigt redskab.

I dag gemmes kun opkald og SMS'er fra telefoner. Derfor får politiet ikke oplysninger, når forbrydere kommunikerer via Skype og Messenger. I 2012 blev der registreret tusind milliarder transaktioner. Nu går mange flere danskere på nettet med deres mobiltelefon.

Spørgsmål: - Det kan vel også ramme de, der ikke har ondt i sinde?

- Nej. Fordi jeg, du og mange andre, der givetvis ikke har ondt i sinde, får gemt vore oplysninger, ser jeg det ærlig talt ikke som noget indgreb. Jeg ser det som et større indgreb, hvis man ikke gør det, siger Peter Kofod Poulsen.

Han er ikke utryg, efter USA's efterretningstjeneste, NSA, har overvåget sine tætteste allieredes mobiltelefoner som den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

- Det skal selvfølgelig været Politiets Efterretningstjeneste (PET), som står for det, så danske myndigheder kontrollerer. Så har jeg ikke noget imod at blive kigget over skulderen af statsmagten, eller min oplysninger gemmes, siger Peter Kofod Poulsen.

/ritzau/