DF kræver dyrepoliti: Det eneste rigtige

Ane Sørensen

424 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

Folketinget skal snart behandle et lovforslag fra regeringen, der vil skærpe straffe for mishandling og uforsvarlig behandling af dyr.

For eksempel skal bøde- og fængselsstraf fordobles - sådan lyder det i forslaget, som Dansk Folkeparti bakker op om.

Det skriver TV2.

Læs mere: Dansk Folkeparti vil have dyrepoliti

- Det er det helt rigtige skridt på vejen. Men vi vil gerne tage nogle større skridt, og vi arbejder benhårdt på at få indført et dyrepoliti, siger dyrevelfærdsordfører Karina Due til TV2.

Hvis Danmark indfører et særligt dyrepoliti, vil det for eksempel afkorte sagsbehandlingstiden, fordi sagsbehandlerne ikke har andre sager.

- Der er brug for at rette op på, hvordan politiet håndterer sager om vanrøgt af dyr. Og mange af de problemer vil altså løse sig selv, hvis vi får et dyrepoliti. Derfor er det det eneste rigtige, siger Karina Due.

Læs mere: Dyrenes Beskyttelse: Dyrepoliti vil mindske vanrøgt

Dyrenes Beskyttelse udtalte sidste år, at de forventer, et nyt dyrepoliti vil få flere sager om blandt andet mishandling bragt for en dommer.

- Politi med kendskab til dyreværnssager kan bedre vurdere, om der er behov for at fjerne dyrene fra ejeren. I dag ser vi alt for ofte, at dyrene bliver hos ejeren og vanrøgten fortsætter, sagde direktør Britta Riis i juni 2015.

Der er allerede indført dyrepoliti i blandt andet Holland, Storbritannien og Norge.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler: