DF: Krav til forskere er ikke et problem

Skrevet af admin

05/04/2016

Dagens topnyheder

Det var ikke imod reglerne, da Miljø- og Fødevareministeriet krævede, at forskere på Aarhus Universitet først 1. februar 2016 fremlagde beregninger af landbrugspakken, som regeringen fik på plads i december 2015.

Det fastslår Dansk Folkepartis landbrugsordfører, René Christensen. Kravet fremgår af en kontrakt mellem Miljø- og Fødevareministeriet og Aarhus Universitet ifølge Orientering på P1.

- Det er ikke et problem. Universiteterne skal ikke politisere. Det er vigtigt, at de ting, de får frem, bliver brugt på den rigtige måde. Det er politikerne, der politiserer, og det er forskerne, der kommer med oplysningerne, siger René Christensen.

Før landbrugspakken deltog flere forskere i en høring hos Folketingets miljø- og fødevareudvalg. Her lagde forskerne afstand til daværende miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansens (V), tolkning af tallene.

- Det var en værre pærevælling. Forskere fra Københavns Universitet ville også være med og sagde, at det (landbrugspakken red.) var meget værre. Så måtte man trække det tilbage, da man havde kigget lidt mere på det, siger René Christensen.

Spørgsmål. - Blev der lagt et utilbørligt pres på forskerne før landbrugspakken?

- Der skal ikke være noget pres på forskerne om, hvad resultatet skal blive. Men når der bestilles dette arbejde, så ligger der som regel en aftale om, hvornår det offentliggøres. Det er sket under forskellige regeringer, siger René Christensen.

- Det er voldsomt problematisk, når forskere, vi skal have tillid til, begynder at politisere.

/ritzau/