DF møder op til forhandlinger med fire "ufravigelige" krav til Løkke

Netop som pokerspillet om sammensætningen af en ny, borgerlig regering går i gang, sender Dansk Folkeparti et benhårdt signal til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen. Det skriver Politiken.

Hvis en regeringsdeltagelse overhovedet kan komme på tale, skal fire konkrete DF-krav være opfyldt. Det drejer sig om en stram EU-linje, genindførelse af grænsekontrollen, en strammere udlændingepolitik - og så velfærdskravet om en offentlig vækst på 0,8 procent.

Først når alt det er opfyldt, kan en egentlig forhandling begynde, siger Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen.

- Det er ufravigeligt. Vi skal ikke ind i diskussioner, om det er 0,5 eller 0,6 procent. Kristian (Thulesen Dahl, red.) mener meget, meget firkantet, at det er der, vi starter. Og hvis ikke, så er vi glade for at være ude, siger Søren Espersen til Politiken.

Spørgsmål: Så hvis ikke de fire ting er 1:1 opfyldt, så bliver der ikke nogen forhandling om en regeringsdeltagelse?

- Nej, det er rigtigt forstået, siger Søren Espersen.

Spørgsmål: Og hvis punkterne er opfyldt, er det så nok til en regeringsdeltagelse?

- Nej, så begynder vi at forhandle et regeringsgrundlag. Dette er første halvleg, og en forhandling om regeringsgrundlaget er så anden halvleg. Det er jo ikke sikkert, vi kan blive enige om det, siger han.

Helt så skarp i mælet er formand Kristian Thulesen Dahl (DF) ikke, men han påpeger, at der vil være stor opmærksomhed på, at DF ikke sælger sig for billigt i de kommende forhandlinger.

- Den afvejning gør, at vi i udgangspunktet skal have meget klare indrømmelser, som er meget synlige og betydningsfulde for os i forhold til de valgløfter, vi har givet vælgerne, siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, ville fredag aften ikke forholde sig til de "ufravigelige" krav, eller om han kan se en V-DF-regering for sig.

Ifølge Politiken ser Kristian Thulesen Dahl gerne, at Pia Kjærsgaard bliver formand for Folketinget, så længe det ikke koster politiske indrømmelser.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip