DF: Naivt at opstille tidligere talsmand for Grimhøj

05/04/2016 13:20

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Den nye folketingskandidat for Alternativet Mohammad Sabah Ahmad har tendens til at tale med to tunger om Islam og stening.

Det mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, der opfordrer Alternativet til at genoverveje opstillingen af den tidligere talsmand for Grimhøjmoskéen Mohammad Sabah Ahmad som folketingskandidat for partiet.

- Det er stærkt problematisk, at en tidligere talsmand for Grimhøjmoskéen nu stiller op for Alternativet. Det viser, at partiet er blevet for rummeligt, når man kan rumme en tidligere talsmand for Grimhøjmoskéen, siger Martin Henriksen.

Mohammad Sabah Ahmad var dog kun talsmand for Grimhøjmoskéen i tre dage tilbage i april 2014. Så stoppede han ifølge tv2.dk samarbejdet, da han ikke mente, at imamerne i moskeen var ærlige over for ham.

Martin Henriksen mener dog, at Mohammad Sabah Ahmad heller ikke selv er ærlig, når han omtaler eksempelvis stening.

- Der skal være mulighed for at blive klogere. Men jeg hæfter mig ved de udtalelser, han også kommer med, som ikke ligefrem tyder på, at han er blevet klogere, siger Martin Henriksen og tilføjer:

- Når han eksempelvis siger, at hvis en kvinde kommer og spørger en imam om, hvad straffen for utroskab af, så skal imamen følge koranens ord, ellers er han hykler.

- Sådan nogle udtalelser, synes jeg er problematiske. Der burde han have sagt, at selvfølgelig straffer man ikke nogen med stening, siger Martin Henriksen.

Mohammad Sabah Ahmad har senest været i medierne, da han efter TV2's meget omtalte dokumentarserie "Moskeerne bag sløret" udtalte, at klippene, hvor TV2 filmer med skjult kamera, ikke viste et retvisende billede af, hvad der skete i moskeerne.

I dokumentaren ser man blandt andet imam Abu Bilal fra Gimhøjmoskéen sige, at "hvis en ægteskabsbryder, enten mand eller kvinde, begår hor, så skal han eller hun dræbes ved stening. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag."

- Hvis imamen har gjort sit job rigtigt, så bør han også have forklaret kvinderne, at der er nogle bestemte rammer inden for islam, men at det ikke alt sammen er noget, der praktiseres i Danmark og andre lande, sagde Mohammad Sabah Ahmad i et efterfølgende interview på TV2 News.

Til tv2.dk uddyber Mohammad Sabah Ahmad, at han mener, at en imam eller en præst skal svare, hvad der står i de religiøse tekster i stedet for at fortolke på dem:

- Hvis en kvinde kommer og spørger en imam om, hvad straffen ifølge islam er for utroskab, så skal han naturligvis følge koranens ord. Ellers er han hykler.

- Jeg anerkender, at stening findes i islam, som jeg har valgt som min religion. Jeg kan hverken tilføje eller fjerne noget i islam. Men det er ikke det samme som at sige, at man går ind for stening af kvinder, siger han.

/ritzau/