DF: Økonomisk hjælp til kommuner kan blive nødvendigt

Borgerne kan risikere at betale prisen for, at inddrivelsen af gæld i det offentlige i halvanden måned har stået stille, efter det skandaleramte EFI-system er blevet skrottet.

For kommunerne mangler penge, og det kan i sidste ende gå ud over eksempelvis daginstitutioner og plejehjem i kommunerne.

Derfor er Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær heller ikke afvisende over for, at det fra politisk side kan blive nødvendigt at hjælpe kommunerne.

- Jeg kan ikke udelukke, at vi kan ende med at hjælpe økonomisk, men målet er jo, at der skal komme et system, der erstatter det skrottede EFI-system.

- Og vi har en tro på, at det nok skal blive bedre. Det er en træls situation, men det er forhåbentligt et midlertidigt likviditetsproblem.

Spørgsmål: Men hvad hvis det ikke kun er midlertidigt?

- Så har vi jo en helt ny situation, og så må vi finde en løsning på det. I Folketinget har vi givet hinanden håndslag på, at det gerne skulle blive mere enkelt at inddrive gæld.

- Der er en række initiativer i gang. Lige nu regner vi med, at det kommer i orden, og vi har en tro på, at det nok skal blive bedre.

Dennis Flydtkjær påpeger desuden, at 50 millioner kroner ikke er mange penge samlet set.

-For den enkelte borger kan det lyde som meget, men ikke i det samlede budget.

- Lige her i starten, hvor man har droppet EFI-systemet, så vil der jo være nogle bølger i vandet, som kommunerne gerne må hjælpe med at håndtere ved, at de får en mindre likviditetsforskydning på kort bane.

Ordføreren er heller ikke afvisende over for, at kommunerne får opgaven med inddrivelsen tilbage.

- Hvis KL siger, at de godt kunne tænke sig at få nogle opgaver tilbage, så er jeg åben for det. Men jeg er ikke sikker på, at det er noget kommunerne er så interesseret i. Måske for en tid.

- Men det kræver, at kommunerne selv henvender sig til os, siger han og påpeger, at det ikke sikkert, at det er hensigtsmæssigt på længere sigt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip