DF og EL: Hedegaard-løsning er naiv og vattet

Naivt og vattet.

Det er blandt de ord, som regeringens næste skridt i Hedegaard-sagen får med på vejen af Dansk Folkeparti og Enhedslisten efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn.

- Det er en meget slatten reaktion over for Tyrkiet. Vi er nødt til at gøre op med os selv, hvad tyrkerne reelt har respekt for, siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup.

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) siger efter mødet, at han fredag vil tage en snak med den tyrkiske ambassadør, hvor han endnu engang vil fremlægge sin kritik af Tyrkiets løsladelse af forfatter Lars Hedegaards formodede gerningsmand.

Dansk Folkeparti mener, at regeringen ikke lægger et stort nok pres på Tyrkiet for at få svar på, hvorfor den mistænkte er løsladt, og hvor han nu befinder sig.

- Vi er nødt til at sætte Tyrkiets kandidatur til at blive medlem af EU på spil. Vi mener, at Danmark skal sige til Tyrkiet, at med sådanne sager i bagagen, så kan I ikke blive medlem af EU, siger Skaarup.

Fra regeringens side lyder det efter mødet, at den har tænkt sig at tage sagen op i EU for at drøfte, om Tyrkiet lever op til standarderne for at være medlem.

Enhedslistens udenrigsordfører Nikolaj Villumsen er ligesom Peter Skaarup langtfra tilfreds med mødets udfald.

- Regeringen opfører sig bundnaivt i denne sag. Det er problematisk, at den danske udenrigspolitik ligger på knæ for den tyrkiske regering. Man lægger ikke et pres på et tidspunkt, hvor Danmark bliver holdt for nar, siger han.

Enhedslisten gentager derfor sit forslag om at trække det danske militære Nato-bidrag hjem fra Tyrkiet.

- Det vil være et meget klart vink med en vognstang internationalt. Det er klart at trække syv danske soldater hjem er ikke en trussel for Tyrkiet. Men det kan skabe internationalt røre, hvis Danmark trækker bidraget tilbage, siger Villumsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip