DF og LA: Det er tid til samarbejde i blå blok

Både Liberal Alliance og Dansk Folkeparti ser positivt på, at Venstre nu vil sætte sig for bordenden og kalde til samling i blå blok efter en periode med intern strid.

- Der har været mere fokus på, at hvert parti har profileret sin egen vinkel på tingene. Jeg håber på, at vi sammen kan profilere en politik, vi kan blive enige om. Så kan vi stå stærkere end de røde partier, siger Venstres næstformand, Kristian Jensen.

Og det budskab deles hos Dansk Folkeparti.

- Jeg har tidligere efterlyst, at Lars Løkke Rasmussen som statsministerkandidat kommer med nogle punkter, som vælgerne kan have en forventning om også kan gennemføres efter et valg, siger DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, og fortsætter:

- Så det er da fint, hvis Venstre tænker i de baner, for det vil give danskerne en bedre idé om, hvad et regeringsskifte vil betyde.

Han mener, at den senere tids "fnidder" hovedsageligt udspringer fra Liberal Alliance og de Konservative.

- Der, hvor der har været tegnet uenigheder op, det er typisk, når Liberal Alliance og de Konservative skal markere sig overfor hinanden. De ligger jo i meget skarp konkurrence, og det har nok været det, der de fleste gange har givet et indtryk af, at der har været noget fnidder, siger han.

Hos Liberal Alliance mener partileder Anders Samuelsen, at det må være muligt for blå blok at samle sig om lavere skat og en mindre offentlig sektor:

- Alle partier er enige om, at vi skal have en borgerlig regering. Derfor er opgaven at finde ud af, hvad en borgerlig regering står for. Det er ikke er lige meget, hvad man bliver enige om. Det skal først og fremmest være borgerlig politik, siger han.

- Der er en række ting, som vi borgerlige partier burde blive enige om. Blandt andet lavere skatter og en mindre offentlig sektor, lyder det fra Anders Samuelsen.

Det er blandt andet på rets-, udlændinge- og sundhedsområdet, at der bliver lagt op til et tættere samarbejde blandt oppositionens partier.

/ritzau/

 

Dagens Gossip