DF om arbejdsgruppe og brugerbetaling: Vi sætter hælene i

15/03/2015 15:31

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Pænt nej tak.

Dansk Folkeparti sætter hælene i og mener ikke, at der er behov for, at en arbejdsgruppe skal se på brugerbetaling i sundhedsvæsnet, hvis Venstre vinder regeringsmagten efter folketingsvalget.

Selvom Venstre mener, at der er behov for at kigge på en mere retfærdig brugerbetaling helt generelt, så mener sundheds og psykiatriordfører Liselott Blixt (DF), at der i praksis er én bestemt grund til, at Venstre vil nedsætte en arbejdsgruppe på området.

- Med de udmeldinger de har, så frygter jeg, at det kommer til at handle om brugerbetaling hos læger.

- Vi sætter hælene i og siger, det er ikke det, vi ønsker, siger Liselott Blixt.

Venstre har officielt afvist at indføre brugerbetaling på lægebesøg og understreger, at arbejdsgruppen skal se på hele området for brugerbetaling i sundhedsvæsnet.

Liselott Blixt frygter, at færre vil opsøge lægen, hvis der kommer brugerbetaling på eksempelvis lægebesøg.

Hun mener ikke, at der er behov for en arbejdsgruppe, som skal afdække området.

- Jeg går ikke ind for at nedsætte en arbejdsgruppe. Man må være meget mere klar over, hvilken vej man skal gå. Vi ønsker en mere generel debat i sundhedsvæsnet om, hvad der er brug for, siger hun.

Venstre mener dog, at debatten om arbejdsgruppen er forfejlet.

- Vi bliver skudt i skoen, at vi vil indføre brugerbetaling på lægebesøg, det har vi ikke konkret forslag på. Det andet, vi bliver skudt i skoen, er, at vi vil gøre det dyrere, men det vil vi ikke. Vi vil have mere retfærdig brugerbetaling, siger næstformand Kristian Jensen.

Sundhed er et af de emner, der står højest på dagsorden hos vælgerne, viser en måling Voxmeter har lavet for Ritzau. Knap fire ud af 10 siger, at sundhed og indvandring er vigtig for, hvem de vil stemme på, ifølge de 1000 adspurgte.

/ritzau/