DF om asylklager: De såkaldt forfulgte er uforskammede

Det er ifølge DF forrykt, at en gruppe på cirka 200 asylansøgere fra Syrien og Eritrea er utilfredse med forholdene i et midlertidigt nødindkvarteringscenter i Herning.

For selvom 100 af dem siden midten af oktober har sovet i en stor gymnastiksal, og resten lever på 22-mands stuer i Beredskabsstyrelsens lokaler på H.P. Hansens Vej, har de ingen ret til at klage, mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Efter min opfattelse går det langt over grænsen, at disse såkaldte forfulgte mennesker åbenbart tror, at de er i deres gode ret til at klage over forholdene i Danmark. Det er uforskammet, og kæden hopper jo helt af, når de begynder at fable om sultestrejke. Det styrker min fornemmelse af, at alt for mange af dem, der kommer, er bekvemmelighedsflygtninge, siger han.

Ifølge Jyllands-Posten indledte omkring 50 syriske asylansøgere lørdag aften en sultestrejke i protest over forholdene. Den varede indtil søndag, da centerledelsen gik i dialog med de utilfredse asylansøgere.

- Vi spiser i et koldt telt og sover i en gymnastiksal med 100 mennesker. Det er ikke værdigt for et kongerige som Danmark at byde os disse forhold. Det er som et åbent fængsel, hvor vi skal sove i hestebokse, siger syriske Haithem Bayour til Jyllands-Posten.

Men Martin Henriksen har ikke meget til overs for asylansøgernes kritik.

- Danmark bliver udnyttet, og vi danskere er for tossegode, for vi lader os udnytte. Hvis de ender med at få asyl, så vil de få stillet bolig til rådighed, fuld pension udenom de sædvanlige optjeningskrav som danskere er underlagt, og listen bliver ved. Det må simpelthen stoppe, siger Martin Henriksen og tilføjer:

- Jeg regner med, at deres sager vil blive gået igennem en ekstra gang, for det lader ikke til at deres største bekymring er krigen i Syrien, og så må man spørge sig selv, hvad de egentlig laver her. Det understreger behovet for at omlægge hele asylsystemet med centre i nærområderne, så vi hjælper dem med størst behov i stedet for dem, der har betalt en menneskesmugler for at komme til Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip