DF om EU-regler: Dumt at bede om lov til noget ulovligt

Når regeringen selv vurderer, at det vil være ulovligt, er det dumt at bede om lov til at indeksere børnechecken.

Sådan lyder det Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i Folketingets spørgetime tirsdag.

- Jeg troede, jeg var offer for en aprilsnar. Jeg må blankt erkende, at det troede jeg, siger han.

- Regeringen siger, det er det store nye, der skal løse de udfordringer, det danske samfund har i forhold til vores velfærdsmodel. Men man vurderer selv, det er i strid med EU-reglerne, siger han.

Skatteministeriets jurister har tidligere vurderet, at det er i strid med EU-retten at indeksere børnechecken, så dens størrelse afhænger af, hvor langt pengene strækker.

Det vurderer regeringen stadig, siger Helle Thorning-Schmidt. Alligevel er regeringen klar til at gå til kommissionen, og hvis svaret er "nej", vil regeringen arbejde på at ændre forordningen.

- Så regeringen forventer selv at få at vide af kommissionen, at det må man ikke, konkluderer Kristian Thulesen Dahl.

- Så er det fuldstændig ud af det blå, hvad man så vil. Så vil man indlede en dialog med embedsmændene i Bruxelles, om man kan få ændret reglerne, så man kan få lavet en indeksering, siger han.

Hvorfor så ikke få ændret forordningen, så man slet ikke behøver sende børnechecken ud af landet, spørger Dansk Folkepartis formand. Det, afviser statsministeren dog, er muligt.

- Så ville man angribe hele forordningen. Tror jeg, det kan lade sig gøre? Nej, jeg tror lige så godt, jeg kunne love danskeren at hente månen til dem, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip