DF om Mansour-sag: Dansk demokrati har spillet fallit

Det er utroligt, at dansk-marokkaneren Sam Mansour kun får fire år, og at han ovenikøbet får lov til at blive i Danmark, mener Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard.

Sam Mansour blev torsdag idømt fire års fængsel i Retten på Frederiksberg.

Boghandleren fra Brønshøj, som han kaldes i pressen, har i talrige opslag på Facebook og i mails opfordret til terrorisme og til drab på en række navngivne danskere. Desuden har han truet jøderne.

- Jeg synes, vi er til grin, og at det danske demokrati har spillet fallit. Vi er fuldstændig til grin på en sørgelig måde, og det er oprørende, siger Pia Kjærsgaard og fortsætter:

- Det er misbrug, klart misbrug af begrebet ytringsfrihed. Grænsen går, når man opfordrer til vold og terror. Det er helt klart. Det er nøjagtigt det samme med Hizb ut-Tahrir, som også opfordrer til vold og terror. Det har intet, intet, intet med ytringsfrihed at gøre.

Flertallet i nævningetinget pegede torsdag aften på, at det ikke kan udelukkes, at Sam Mansour ville lide overlast, hvis han blev sendt hjem til Marokko.

Tidligere har Mansour nemlig udtalt sig kritisk om regimet i Marokko. Desuden blev der lagt vægt på, at han har opholdt sig i Danmark i flere end 30 år.

Den retslige argumentation giver Pia Kjærsgaard dog ikke meget for, og hun mener, at sagen bør tages op i Folketinget.

- Jeg er folketingspolitiker og har ret og pligt til at sige, at hvis ikke retten er klar nok om, hvorvidt man kan fratage statsborgerskab for sådan en person. Så er jeg som folketingspolitiker virkelig berettiget til at kigge på det her, forsøge at blande mig og forsøge at skærpe loven.

- Vi må kigge på terrorloven igen og se på, hvad vi kan gøre for, at typer som ham, som i den grad er imod det danske demokrati, bliver udvist. Han taler arabisk under hele retssagen, men når sagen er forbi, taler han dansk med journalisterne.

- Det er en klar provokation, siger Pia Kjærsgaard.

Venstre håber, at anklagemyndigheden anker afgørelsen, så Sam Mansour kan blive udvist.

- Venstre lægger op til, at der skal strammes op på det her område. Vi har sammen med de øvrige blå partier foreslået at kigge på, hvordan man kan fratage terrordømte statsborgerskabet, selv hvis de bliver statsløse.

- I det her tilfælde lader det til, at Mansour ikke en gang ville blive statsløs, fordi han har et andet statsborgerskab. Derfor er det ret uforståeligt, at man ikke slår til, når man kan. Han er dømt for terror to gange, siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip