DF om regeringsdannelse: LA er alt for tidligt ude

Dansk Folkeparti opfordrer Liberal Alliance til at huske på, at valget endnu ikke er vundet, efter at Anders Samuelsen (LA) har udtalt, at han ønsker et blåt flertal uden De Konservative efter næste folketingsvalg.

- Jeg tror, det mest af alt er taktik, siger Martin Henriksen, der er medlem af Dansk Folkepartis gruppebestyrelse, i en skriftlig kommentar.

Anders Samuelsen har søndag udtalt, at han håber, at der efter det kommende valg kan samles et flertal, som udelukkende består af Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance selv.

Han mener, at de tre partier forstår hinanden bedre, end De Konservative gør, og han har svært ved at se, hvad De Konservative kan bidrage med.

Liberal Alliance har hidtil afvist, at regeringsdeltagelse kunne komme på tale, men tidligere på måneden annoncerede Anders Samuelsen, at partiet nu er klar. I en kronik i Berlingske søndag kommer han med konkrete bud på, hvilken politik en sådan regering skal føre.

Et af de fire politikområder, han nævner, er udlændingepolitikken: Indvandrere skal kunne forsørge sig selv, mener formanden, og udlændinge, der begår vold og grove forbrydelser, skal omgående udvises.

Martin Henriksen erklærer, at selvom han er parat til at blive positivt overrasket, er han skeptisk overfor udmeldingerne.

- Men jeg håber da virkelig, at deres melding betyder, at de fortryder deres nuværende kurs, og nu i stedet vil føre en politik, der også betyder, at man begrænser i hvert fald dele af indvandringen, siger Martin Henriksen, der dog tvivler på, at det er tilfældet.

Også Venstre afviser at tale regeringssammensætning på denne side af folketingsvalget, og Claus Hjort Frederiksen understreger, at Venstre og De Konservative har haft et fint samarbejde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip