DF om skattelettelser: Østergaard kan bare invitere os

Hvis ikke Enhedslisten vil sikre regeringen et flertal for at sænke erhvervsdrivendes skattebyrde, så står Dansk Folkeparti klar til at forhandle med skatteminister Morten Østergaard (R) om "sikring af danske arbejdspladser".

Det er budskabet fra Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, efter at ministeren har sagt, at skattelettelser til erhvervslivet er vigtigere end at sænke skatten for folk i arbejde.

- Tidligere har regeringen jo uden om Dansk Folkeparti brugt milliarder på erhvervsskattelettelser, som fortrinsvis kom de store eksportvirksomheder til gode, siger Hans Kristian Skibby i en kommentar.

- I DF har vi meget fokus på de små og mellemstore virksomheder, fordi det er hos de virksomheder, det ser ud til, vi har de bedste muligheder for at øge med mange nye arbejdspladser, og derfor er det produktionsomkostninger, arbejdsgiverbidrag og administrative byrder, vi skal rette fokus på, fortsætter han.

Hos regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, giver man omvendt ikke meget for Morten Østergaards skatteplaner.

- Det vil være tåbeligt, hvis regeringen fortsætter med at gennemføre generelle lettelser for erhvervslivet uden at have nogen som helst garanti for, at dette giver flere arbejdspladser, lyder det fra partiets fungerende politiske ordfører Per Clausen.

Han mener ikke, at det er erhvervslivets indtjening, der forhindrer vækst. Det er derimod viljen til at investere overskud i nye arbejdspladser.

- Yderligere generelle lettelser til erhvervslivet bliver uden vores stemmer, og hvis regeringen insisterer på det, bliver det meget svært at forestille sig en aftale mellem os og regeringen om en finanslov.

- Vi kræver, at pengene bruges målrettet mod at skabe flere arbejdspladser inden for velfærd og grøn omstilling. Der bliver ingen gavebod til erhvervslivet sammen med os, siger Per Clausen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip