DF om sundhedskritik: På tide der sker noget

Det er på høje tid, at der kommer et overblik over problemerne med Sundhedsstyrelsens kontrolsystem, og at der bliver taget hånd om dem.

Det mener Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, efter at en international ekspertgruppe har udtrykt bekymring om mere end 50 punkter i kontrolsystemet, som skal sikre danskerne mod blandt andet overmedicinering og fejldiagnosticering.

- Rapporten viser, at den kritik, som der i årevis har været, er berettiget. Derfor er det - trods kritikken - godt, at der nu bliver taget fat i problemerne, siger Liselott Blixt.

Ekspertgruppen mener, at Sundhedsstyrelsen overordnet set lever op til de internationale standarder, men at der stadig er mangler i tilsynet.

Derfor har sundhedsminister Nick Hækkerup (S) bedt Sundhedsstyrelsen om en handlingsplan for, hvordan tilsynet sikres. Den skal afleveres inden oktober.

Men det er ikke godt nok, lyder det fra Dansk Folkeparti.

- Nick Hækkerup sætter ræven til at vogte får. Det er jo de samme mennesker, som ikke har fulgt retningslinjerne og sikret tilsynet, som bliver sat til at lave en handlingsplan, siger Liselott Blixt.

- Det er borgernes sundhed, der har lidt overlast. Det bør en sundhedsminister sætte sig for bordenden for at rette op på, fortsætter ordføreren.

Hun mener, at sundhedsministeren burde hive folk ind udefra, som - eventuelt i fællesskab med nogle fra Sundhedsstyrelsen - kan se på, hvordan retningslinjerne bliver fulgt, og hvordan Sundhedsstyrelsen bør fungere.

- Man bliver nødt til at se på, om strukturen og kulturen er den ønskelige. Det bør ikke bare lægges over til Sundhedsstyrelsen selv at lave en handlingsplan, mener Liselott Blixt.

Rapporten fra den internationale ekspertgruppe var bestilt af tidligere sundhedsminister Astrid Krag (S).

/ritzau/

 

Dagens Gossip