DF: PET's fejl i knivstikkersag må ikke gentages

En kommunikationsbrist, en menneskelig fejl.

Det var ifølge justitsminister Søren Pind (V) skyld i, at en betjent nær havde mistet livet i september sidste år, hvor en 25-årige statsløs palæstinenser stak en betjent ned med en kniv ved Center Sandholm.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Asylcenter Holmegaard, hvor manden boede i sommeren 2015, havde ellers oplysninger om, at den nu sigtede mand kunne være radikaliseret, sympatisere med den radikale militante bevægelse IS og være psykisk ustabil.

En sådan fejl må ikke ske, selv om menneskelige fejl er svære at undgå.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

- PET må afdække helt nøjagtigt, hvad der er gået galt, hvordan det kan være gået galt, og hvordan man kan undgå, at det sker igen.

- Så må vi se, om det er godt nok. Når en betjent bringes i livsfare, fordi man mangler at videregive helt afgørende informationer om en person, der er farlig, så er der noget helt galt. Så duer det ikke, siger han til Ritzau.

Oplysningerne nåede aldrig frem til Udrejsecenter Sjælsmark, hvor den 25-årige mand blev flyttet til i juli 2015.

PET er nu i gang med at revidere sine sagsgange i forbindelse med indberetninger om radikalisering. Og DF vil nøje holde øje med, hvad PET kommer frem til.

- Vi er meget optaget af, hvordan man kan undgå denne situation i fremtiden, for det er så alvorligt, at en betjent var i livsfare.

- Det vil vi ikke se igen, så der skal strammes op på de procedurer, der er, så der altid videregives de informationer, som er nødvendige på de personer, der er så farlige som den omtalte person, siger Peter Kofod Poulsen.

Søren Pind siger til DR Nyheder, at danske myndigheder gør alt for at forhindre den slags fejl.

- Jeg kan garantere, at vi lærer af de erfaringer, der er - desværre nogle på en voldsom baggrund. Jeg kan garantere, at myndighederne gør alt, hvad de kan, og det er også derfor, PET underkaster hele det her et kritisk blik, siger justitsministeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip