DF: Politistyrken skal udvides med 200 mand om året

Der er for få politibetjente, når politiet har knap 400.000 overarbejdstimer efter terrorangrebet i februar i København. Problemet forværres, hvis betjentene ikke vil have udbetalt overarbejdet, men vil afspadsere puklen.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup. Det rækker slet ikke, at Folketinget i sidste uge gav politiet 130 millioner kroner til et forhøjet beredskab, mener han.

- Vi skal være forberedt på at udbetale overarbejdet. Hvis det skal afspadseres, så vil vi både mangle betjente nu og efter 1. september, da beredskabet udløber i København. Der er for få betjente. Vi har mistet over 500 betjente siden 2011, siger Peter Skaarup.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) bør skaffe plads til flere elever på Politiskolen, så der kan uddannes flere betjente. Dansk Folkeparti foreslog at åbne 200 ekstra pladser på sit finanslovforslag for 2015, påpeger Peter Skaarup.

- Man skal drypvis udvide politistyrken med 200 mand om året, siger han.

Spørgsmål: - Skal politistyrken øges permanent?

- Ja. Terrorsituationen er en helt ny virkelighed for politiet. Det tynger politistyrken så hårdt, at stort set alle opgaver bliver neddroslet. De skæres ned til næsten ingenting, undtagen de nye fotovogne. Der er brug for et permanent løft, siger Peter Skaarup.

Han afviser, at han og politiets tillidsfolk konsekvent kræver flere betjente ansat som svar på alle politistyrkens udfordringer.

- Jeg kunne sagtens have sagt det før terrorangrebet. Nu står det klart for alle, at man er utrolig trængt på bevillingerne hos politiet på grund af terrorangrebet og færre betjente. Det er ikke et spørgsmål om gammeldags grundholdninger til politi, siger Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

/ritzau/

 

Dagens Gossip