DF: Regering strammer asylregler for sent

Skrevet af admin

28/10/2014

Dagens topnyheder

Regeringen burde for længst lyttet til oppositionen og have strammet sin udlændingepolitik, fordi nye tal antyder, at menneskesmuglere og asylsøgere straks reagerede, da regeringen meldte, at krigsflygtninge ikke får deres familie til Danmark det første år.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, om, at der indtil 26. oktober kun kom 744 syriske asylsøgere til Danmark mod 1932 asylsøgere i september.

- Regeringens signaler har i høj grad effekt. Fra dag ét har vi sagt til regeringen: Der kommer flere, hvis I lemper vilkårene og sender signaler om lempelser. Det har regeringen benægtet. Nu har de så erkendt, at det hænger sådan sammen, siger Martin Henriksen.

Skønt der kom langt færre syriske asylsøgere i oktober, står Dansk Folkeparti fast på sin stramme politik. Ingen asylsøgere skal integreres, men samles i statslige centre, indtil de kan sendes tilbage. Langsigtet skal asylsøgere hjælpes i dansk drevne centre i nærområdet, siger Martin Henriksen.

- Problemet kommer igen med jævne mellemrum. Flygtningestrømme og folkevandringen stopper ikke. Der kom knap 1000 syriske asylsøgere i oktober. Det er kun én del af asylsøgerne. På et år er det godt 12.000 personer. Det er langt flere end i 2000 og nullerne, siger Martin Henriksen.

Spørgsmål: - Danmark reagerer kraftigt på 20.000 asylsøgere, men Sverige ventes af tage 100.000 i år?

- Det kan aldrig blive en undskyldning, at det ikke går så godt i Danmark, men I kan trøste jer med, at det er meget værre i andre lande. Al den tid, jeg kan huske, har Sverige modtaget flere end os. Andre lande i Europa modtager mildest talt ikke særlige mange, siger Martin Henriksen.

- Dem kunne man jo ligeså godt sammenligne os med.

/ritzau/