DF: Regeringen er totalt forvirret om reformkurs

Forvirringen er total, når det gælder regeringens reformkurs.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, efter at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) søndag har understreget, at dansk økonomi i de kommende år ikke er afhængig af, at der gennemføres "kæmpe reformer" for at være i balance.

Meldingen fra regeringens førstekvinde kommer efter en uge, hvor meldinger om behovet for reformer har føget gennem luften, med De Radikale og Venstre som fortalere for at holde reformtempoet oppe for at undgå underskud på statsfinanserne efter 2020.

- Det er meget, meget svært at finde en linje hos regeringen, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Så sent som torsdag sagde finansminister Bjarne Corydon (S), at det vil blive "hedt", når det gælder reformer, hvis SR-regeringen fortsætter. Og det har de Radikales Morten Østergaard (partileder og økonomiminister, red.) også understreget.

- Så du har en finansminister og en økonomiminister, der siger ét, og en statsminister, der siger noget andet, så nu må de beslutte sig, siger Kristian Thulesen Dahl, der mistænker Thorning for at servere valgflæsk.

- For nogle år siden sagde Thorning jo, at regeringen går reform-amok. Nu er der så helt andre signaler, men hvad er det, der gælder, spørger han.

- I 2011 sagde de det, der skulle til for at vinde valget, og nu har de så igen lavet analyser af, hvad danskerne gerne vil høre, og så siger de dét i håb om at genvinde magten.

Spørgsmål: Men er du enig i, at der ikke er behov for kæmpe reformer?

- Jeg er grundlæggende enig i, at danskerne har brug for at få en periode, hvor der ikke hele tiden laves om. Men det har jeg så sagt i hele valgperioden i modsætning til regeringen, der siger mange forskellige ting.

Spørgsmål: Er du mere enig med det, som Thorning siger i dag, end med det, som Lars Løkke siger om reformer?

- Det, jeg hører Løkke sige mest om, er jo, hvad der skal ske på lang sigt i 2025 og 2030. Jeg tror ikke, at Lars Løkke i den kommende valgperiode vil lave kæmpe store forandringer, når det kommer til stykket.

/ritzau/

 

Dagens Gossip